Kuntavaalit 2021

Olen Vasemmiston kuntavaaliehdokas Tampereella 2021

Lääkärin työssä ei yhteis­kunnallisilta ilmiöiltä pääse ­piiloon, sillä ne tulevat vastaan­otto­huoneeseen ja istuvat ihmisen hahmossa vastapäätä. Lääkäri on aitiopaikalla katsomassa, mitä tapahtuu, jos apu jää saamatta oikea-aikaisesti ja vaivatta. Nuorisolääkäri näkee, mitä tapahtuu, jos lapsi kasvaa niukkuuden keskellä ja mitä nuoren kehitykselle tarkoittavat yksinäisyys, kouluväkivalta tai vanhempien mielenterveysongelmat.

Tuon kaupunginvaltuustoon asiantuntijuuteni lääkärinä ja terveysvaikuttajana, sekä poliittisen kokemukseni aikaisemmista kaupunginvaltuutetun ja lautakunnan puheenjohtajan tehtävistä.

Haluatko auttaa kampanjassa? Lue lisää täältä.

vaaliteemat

Nuoret, nuoret, nuoret!

Jokaisella nuorella tulee olla samat mahdollisuudet kukoistaa taustasta riippumatta. Lupaan pitää nuorten ja heidän perheittensä puolta valtuustossa. Puolustan nuoren oikeutta laadukkaaseen terveydenhuoltoon, turvalliseen kouluarkeen ja harrastuksiin. Syrjäytymisriskit tunnetaan ja tämä tutkimustieto pitää hyödyntää myös kuntapolitiikassa päätöksiä tehtäessä.

Pallo haltuun

Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste, globaali ongelma, johon jokaisen meistä on vastattava. Tampere voi olla esimerkin näyttäjä ja tehdä sellaista kuntapolitiikkaa, joka etsii aina päätöksissään ilmastolle parhaan ratkaisun. Silloin jokaisen kuntalaisen on helppo tehdä ympäristöystävällisiä valintoja omassa arjessaan. Vastuu on kaikilla, kunnan tehtävä on helpottaa vastuun kantamisessa.

Mielenterveyttä kuntalaisille

Mielenterveysongelmat ovat kansantauteja. Sairastuminen vaikuttaa heikentävästi opiskelu- ja työkykyyn, sosiaalisiin suhteisiin, itsetuntoon ja uskoon omiin mahdollisuuksiin. Sairauksien juuret ovat usein lapsuudessa ja nuoruudessa. On tehtävissä paljon enemmän sairastumisen ehkäisemiseksi ja sairastuneen hoitamiseksi. Kunnilla on tässä keskeinen tehtävä.

Eteenpäin koronasta-ajasta

Koronavuodet ovat kurittaneet kuntataloutta ja aiheuttaneet laajaa kärsimystä. Kärsiä ovat saaneet niin yrittäjät kuin etäopinnoissa pinnistelevat koululaiset ja opiskelijat. Terveydenhuollon työntekijöiden jaksaminen on äärirajoilla ja sote-budjetti ylitetty. Kuntatalouden kuntoon saaminen on tehtävä ennemmin elinvoimaa kasvattavilla investoinneilla kuin palveluista leikkaamalla.

osaaminen

Nuorisolääkäri

2003-

Olen yksi Suomen ensimmäisistä nuorisolääkäreistä. Olen tehnyt 18-vuotisen työuran nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Tällä hetkellä olen nuorisopsykiatri evl Tays:ssa.

Lautakunnan puheenjohtaja

2012 – 2015

Keravalla toimin vapaa-aika ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtajana. Kaudella teimme päätöksiä muun muassa kaupunkitaiteen, liikuntapaikkojen, kaupunkitapahtuminen ja järjestötoiminnan edistämiseksi.

Kaupunginvaltuutettu

2017-2019

Tulin valituksi kuntavaaleissa vuonna 2017 kaupunginvaltuutetuksi Keravalla. Luovuin luottamustoimesta muutettuani kesken valtuustokauden toiselle paikkakunnalle.

Varakansanedustaja

2019-2023

Eduskuntavaaleissa 2019 läpimeno jäi alle 200 äänen päähän. Varakansanedustaja ei ole varsinainen titteli, eikä varakansanedustajilla ole määrättyjä tehtäviä. Mutta onhan se hauska titteli!

Tehdään tämä yhdessä.