Kupliva Eurooppa kaipaa ihmisoikeuksien puolustajaa

Ihmiset! Elämme huolestuttavia aikoja.

Tyttöjen ja naisten oikeuksia vastaan hyökätään maailmalla poikkeuksellisen rajusti. Seksuaalioikeuksia, kuten ihmisen oikeutta ehkäisyyn, turvalliseen aborttiin ja seksuaalikasvatukseen, rajoitetaan jopa Euroopan unionin alueella.

Kokonaiset lobbauskoneistot työskentelevät EU:ssa pyrkimyksenä palauttaa maailmaan ”luonnollinen järjestys”, joka tarkoittaa esimerkiksi avioero-oikeuden poistamista, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien kaventamista ja abortin kriminalisointia.

Tasa-arvon ja naisten oikeuksien vastustus maailmalla on kasvussa ja näkyvää. EU-alueella toimii niin anti-gender- kuin anti-choice- liikkeitä, jotka ovat vajaan kymmenen vuoden aikana muuttuneet järjestäytyneempään suuntaan.

Liikkeitä rahoitetaan useista tahoista ja ilmansuunnista. Toiminta ei ole enää hajanaista puskista huutelua, vaan tehokasta lobbaamista EU- ja YK-tasoilla. Brysselissä toimii useita lobbausjärjestöjä, joiden yksi pyrkimys on vaikuttaa parlamentin ja komission päätöslauselmiin.

Eurooppa on myös eriarvoisuuden manner. Täällä joka neljäs lapsi syntyy keskelle köyhyyttä ja on riskissä syrjäytyä. Ensimmäisten elinvuosien kasvuolojen merkitys myöhempään elämään on valtava. Niukkuus ei ole vain taloudellista niukkuutta, vaan myös osattomuutta ja mahdollisuuksien kaventumista. Oikeus riittävään elintasoon ja sosiaaliturvaan on kirjattu YK:n yleissopimukseen koskien taloudellisia, sosiaalisia ja sivistyksellisiä oikeuksia.

Ylisukupolvista huono-osaisuutta voidaan vähentää samoilla keinoilla niin Suomessa kuin muualla Euroopassa, torjumalla lapsiperheköyhyyttä, mahdollistamalla nuoren ympärille turvallisia aikuisia, mielekästä tekemistä, tukea kouluun ja opintoihin.

Maailma tarvitsee esikuvia. Maailma tarvitsee nyt ihmisoikeuksien puolustajia. On välttämätöntä, että niissä pöydissä EU:ssa ja YK:ssa, joissa seksuaali- ja lisääntymisterveydestä ja -oikeuksista puhutaan, on näiden arvojen vahvoja puolustajia, jotka yhdellä suulla, vakaasti ja painokkaasti vaativat oikeuksien toteutumista koko maailmassa.

Suomi on myös esikuva siitä, miten eriarvoisuutta voidaan vähentää ja hyvinvointia lisätä investoimalla perheisiin, lapsiin ja nuoriin. Näitä menestystarinoita meidän tulee jakaa.

Ajat ovat huolestuttavat, mutta suunta on muutettavissa. Suomen on oltava vahva ihmisoikeuksien puolustaja ja eriarvoisuuskehityksen vastustaja kaikilla foorumeilla. Meidän tulee olla ajamassa kunnianhimoista ihmisoikeuspolitiikkaa, sekä lapsiperheköyhyttä ja eriarvoisuutta vähentävää politiikkaa.

Meitä tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden puolustajia tarvitaan kipeästi nyt ja tulevina vuosina. Tätä taistelua ei ole vielä voitettu.

Olen ehdolla eurovaaleissa. Lue vaalitavoitteistani täältä. Lahjoituksen kampanjaani voi tehdä tililleni FI27 5542 2320 2822 47/Miila Halonen tai MobilePayn kautta 0445484048 (Miila Halosen eurovaalikampanja).


Kuva Freeimages.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s