Kannatuskirjoitus: Miila on yhdistelmä herkkyyttä, periksiantamattomuutta ja rohkeutta

19-vuotiaana Miila ykskaks ilmoitti, että aikoo muuttaa pois kotoa 700 km päähän Ouluun. Syytä tähän kysyttäessä Miila vastasi ilman sen suurempia fanfaareja päässeensä ensimmäisellä yrittämällä lääkikseen.

Tämä kuvaa hyvin Miilan tapaa olla; hiljainen puurtaja ja nöyrä taivaisiin kurottelija, joka kyllä halutessaan saa äänensä kuuluviin peräkyliin saakka. Mihin ikinä hän ryhtyykin tekee hän sen tarkasti, intohimoisesti ja tunnollisesti. Miila ei luovuta.

Miilan juuret ovat syvällä maassa. Siksi hän on turvallinen ja luotettava. Hän pyrkii lisäämään yhdenvertaisuutta ja antamaan äänen niille, joiden oma ei kuuluvasti kanna. Toimintaa ohjaa palava halu tehdä maailmasta parempi paikka. Hän kunnioittaa luontoa ja sen kaikkia elämänmuotoja ja ryhtyi kasvissyöjäksi jo ala-asteikäisenä.

Miila osaa puhua, mutta myös kuunnella. Kun hän kysyy ”mitä kuuluu”, hän oikeasti haluaa tietää. Erilaisuuden ymmärtäminen ja sen kunnioittaminen ovat Miilassa vahvassa.

Miilan pään sisällä asuu pienen maailman parantajan ja muutaman yksisarvisen lisäksi myös erinomaisella huumorintajulla, lempeydellä, itseironialla ja mielikuvituksella varustettu seikkailija, jonka seurassa aina naurattaa. Eikä pidä unohtaa Miilan viehtymystä kiviin, Skotlannin jylhiin ylämaihin, television leivontaohjelmiin, lampaisiin ja loputtoman pitkiin kävelylenkkeihin.

Kun katson taaksepäin kaikkea sitä hyvää mitä Miila on nuorisolääkärin työssä, kolumnistina ja kaupunginvaltuutettuna saanut aikaan, on kansanedustajuus siihen täydellinen jatkumo. Aika hyvin tyypiltä, joka lapsena halusi palavasti etanaksi. ❤

Mari Halonen-Luukkola
sisko
sairaanhoitaja
Helsinki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s