Kannatuskirjoitus: Miila joustaa, mutta ei katkea

Miilan äiti Helena on hyvä ystäväni, joten minulla on ollut mahdollisuus seurata Miilan kehitystä koulutytöstä naiseksi.

Jo ihan nuorena Miilan elämää näytti kuvaavan päämäärätietoisuus, ahkeruus, rohkeus ja periksiantamattomuus. Niinpä järjestin hänelle eräänä kesänä (taisi olla Miilan lukioaikaa) kesätyöpaikan omalta työmaaltani, sillä luotin täysin siihen, että hän hoitaisi kybällä hommansa, niin kuin tietysti tekikin.

Minulle on muodostunut Miilasta kuva, että hänellä on mahtava huumorintaju ja herkkä omatunto. Räväkätkin juttunsa hän kuitenkin toteuttaa reippaan asiallisesti. Uskon, että Miilalla on (tänä päivänä paljon esillä ollutta) resilienssiä, sitkeyttä, mutta myös joustoa. Paljon resilienssiä omaavat henkilöt kykenevät nousemaan vaikeuksien kautta voittoon, jatkamaan elämäänsä vastoinkäymisistä huolimatta. Miila joustaa, mutta ei katkea!

Miilaa kuvaa hyvin se, että hän tuntuu olevan varma asiastaan ja hän avaa suunsa silloin, kun hänellä on sanottavaa. Minulla oli tapana kommentoida jo vuosia sitten puolileikilläni hänen facebook-päivityksiinsä ”Miila eduskuntaan!”. Nyt siitä on tullut totisinta totta!

Miila on fiksusti valinnut ne asiat, joihin hän haluaa etupäässä vaikuttaa: Hän on nuorisolääkärinä profiloitunut nuorten puolestapuhujaksi, mutta uskon, että hänellä riittää sydäntä ja mielenkiintoa myös meidän vanhempien sukupolvien hyvinvoinnin edistäjäksi. Olen varma, että Miilasta tulisi hyvä kansanedustaja.

Marja Liisa Heikkilä, 64 v, HR-ammattilainen, eläkkeellä, Vantaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s