Anna haista vaan

Jos luonto olisi tarkoittanut, että pimpin kuuluu tuoksua kukkasilta, pimppi tuoksuisi kukkasilta, sanoo Ronnie Lamont RCOG:stä (Royal College of Obstetricians and Gynaecologists) Guardianin haastattelussa .

Pimppi ei tuoksu ruusuilta, vaan pimpiltä. Vulvan ja vaginan tuoksu syntyy runsaasta bakteerikannasta ja eritteistä, joita iho ja limakalvo muodostavat.

Kuukautiskierron vaihe tai käytetty hormonaalinen ehkäisy saattavat vaikuttaa tuoksun laatuun. Treenin ja seksin jälkeen pimpin haju on voimakkaampi, samoin tietysti pitkään vaatteiden alla muhittuaan. Pestyn ihon ja limakalvon tuoksu on mieto, mutta ei silloinkaan hajuton.

Toisin kuin kuukautissuojakauppiaat uskottelevat, pimpin ei kuulu olla raikas. Raikkauden ja hajuttomuuden tavoittelu on tarpeetonta ja joskus jopa haitaksi niin, että terveys vaarantuu.

Suuren maailman markkinoille on ilmaantunut kaikenlaisia tuotteita ja palveluita, joiden ainoa tehtävä on pitää pimppi Freshinä, raikkaana. On hyörytyshoitoja, yrttipalloja, jadekuulia, huuhteita, emättimeen ruiskutettavia pesunesteitä ja niin edelleen. Näistä hyvän listan kasasi seksuaaliterapeutti Marja Kihlström blogiinsa.

Kaikki edellä mainittu on lääkärin näkökulmasta höpöhommaa ja vieläpä vaaraksi. Emätin on nimittäin itsepuhdistuva elin. Sitä ei tarvitse, eikä kuulu pestä. Terveessä emättimessä on matala pH ja oikea balanssi bakteerikannassa.

Jos tuota herkkää tasapainoa horjutetaan yrttipalloin tai vaikka vain vettä emättimeen suihkuttamalla, on lopputulos häiriintynyt bakteeritasapaino ja sen myötä mahdolliset tulehdukset, kuten hiiva tai bakteerivaginoosi.

Vulvan, eli ulkoisten sukuelinten pesuun riittää vesi ja matala pH-arvoinen pesuneste kerran päivässä. Liikaa puunattu iho myös menettää luonnollisen suojansa ja alkaa herkästi kuivua ja kutista.

Suhde omaa sukuelimeen on osalla häpeilevä ja nolosteleva. Briteissä sangen moni, jopa joka kolmas nainen, on jättänyt papa-testin väliin. Kun kyselytutkimuksessa selviteltiin poisjäännin syitä, ilmoitti yli 70% syyn olevan juurikin nolous.

Vääristynyt kehosuhde on jo joillekin meistä todellinen terveysriski.

Miten saada kehosuhde muutettua lempeämpään ja rakastavampaan suuntaan? Sitä pohdimme yhdessä Ajantaju-podcastissa seksuaaliterapeutti, tietokirjailija, bloggari Marja Kihlströmin kanssa.

Podcastin löydät täältä https://soundcloud.com/miila-halonen-724235691/ajantaju-podcast-kehosuhde-vieraana-marja-kihlstrom

Tämän blogin ja podcastin innoittajana ovat Guardianin juttu ja Marja Kihlströmin blogi. 


Kuva: Gary Romin

 

 

 

2 Comments Lisää omasi

  1. Petteri Lautamäki sanoo:

    Onko tämä blogi kopio/plagiaatti The Guardianin artikkelista?

    1. miilaehalonen sanoo:

      Moi! Tuosta Guardianin jutusta keskustellaan podcastissa, joka tuli ulos perjantaina. Tämän jutun innoittajana on ennenkaikkea Sarah Nasserzadeh ja hänen toissa keväänä WAS:in kongressissa pitämä puheenvuoro erilaisista intiimialueeseen kohdistuvista trendeistä. Myös podcast-keskustelukumppanini teki teemasta hyvän koosteen omaan blogiinsa https://www.menaiset.fi/blogit/puhu-muru/pimppitrendeja-miksi-me-naiset-hurahdamme-naihin. Tietysti ihan se pohjimmainen lähde on oma työkokemukseni ja kaikki mahdollinen sen aikana eteenkävellyt. Lisäsin nämä innoittajat blogiin mainintana ja täydensin tekstiä yön aikana syntyneillä ideoilla. Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s