Lohtublogi särkyneille

Tämä on lohdutusblogi kaikille meille särkyneille, petetyille, jätetyille, pettäjille, jättäjille, kaiken menettäneille ja jotain kadottaneille.

Tämä on lohtublogi kriisin keskellä eläville ja se blogi menee näin:

Kun nyt luet tämän tekstin, olet varmuudella elossa.

Olet elossa. Nosta katseesi maasta ja katso ympärillesi. Minkä värinen on taivas nyt, liikkuvatko puiden latvat, mitä kuulet, mitä haistat? Pysähdy hetkeksi. Tunne maa jalkojesi alla – vaikka moni asia on nyt järkkynyt, on aina jotain pysyvää ja kantavaa.

Se, että olet elossa tarkoittaa, että tarinasi jatkuu yhä. Sinä kirjoitat vielä monta tarinaa elämäsi kirjaan – ehkä surullisia, kaihoisia, mutta varmasti myös iloisia ja onnellisia.

Salli se, että mielesi on rauhaton ja keho voimaton. Mieli ei jaksa montaa murhetta yhtä aikaa; suo itsellesi se, että ongelmat kohdataan vain yksi kerrallaan. Jokainen niistä on askel eteenpäin.

Ei ole väärin laittaa suru kaappiin ja kaapin ovi hetkeksi kiinni. Ota tuskaan etäisyyttä ja tee asioita, jotka tuottavat edes hetkellistä hyvää oloa – lenkkeile, kuuntele musiikkia, käy elokuvissa, syö suklaata, tapaa ystävää. Kaiva suru sen jälkeen kaapista ja ui hetki sen kanssa sumussa.

Hae apua. Puhu kaikille, jotka kuuntelevat, mene terapiaan, käy lääkärissä. Mitä enemmän puhut, sitä paremmin tunteet ja tarina jäsentyvät päässäsi. Jokainen oivallus vie eteenpäin toipumisen tietä.

Hengitä. Hengitä hitaasti sisään ja rauhallisesti ulos.

Jokainen hengenveto on yhtä lähempänä hetkeä, jolloin pystyt taas hymyilemään, jolloin olet onnellinen. Usko, se hetki tulossa enemmin tai myöhemmin.

Sinä kyllä selviät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s