Miksi äänestää Timo Soinin epäluottamuksen puolesta?

Elämme omituisia aikoja. Tyttöjen ja naisten oikeuksia vastaan hyökätään maailmalla poikkeuksellisen rajusti. Seksuaalioikeuksia, kuten ihmisen oikeutta ehkäisyyn, turvalliseen aborttiin ja seksuaalikasvatukseen, rajoitetaan jopa Euroopan unionin alueella.

Kokonaiset lobbauskoneistot työskentelevät EU:ssa pyrkimyksenä palauttaa maailmaan ”luonnollinen järjestys”, mikä tarkoittaa esimerkiksi avioero-oikeuden poistamista, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien kaventamista ja abortin kriminalisointia.

Maailma tarvitsee esikuvia. Maailma tarvitsee nyt kipeästi tasa-arvon, tyttöjen ja naisten oikeuksien puolustajia. On välttämätöntä, että niissä pöydissä EU:ssa ja YK:ssa, joissa seksuaali- ja lisääntymisterveydestä ja -oikeuksista puhutaan, on Suomen kaltaisia maita, jotka yhdellä suulla, vakaasti ja painokkaasti vaativat oikeuksien toteutumista koko maailmassa.

Suomen ulko- ja kehityspolitiikan yksi painopiste on tyttöjen ja naisten oikeudet, seksuaali- ja lisääntymisterveyden – ja oikeuksien edistäminen maailmalla. Tämä on loistava asia. Suuren särön uskottavuuteen aiheuttaa ulkoministeri Soinin oman ministeriönsä linjasta poikkeava kanta aborttioikeuteen liittyen. Miten uskottava on ministeriö, jonka ministerin näkemykset ovat ministeriön poliittiseen linjaan nähden ristiriidassa? Miten uskottava on tällainen maa, joka yhdellä suulla puhuu yhtä ja toisella toista?

Timo Soini voi aamukahvipöydässä puolisolleen puhuessaan olla abortista mitä mieltä tahansa. Kun hän sulkee kotioven, on hän yhtä kuin Suomen virallinen kanta, silloin hänen tulee olla tyttöjen ja naisten oikeuksien, ihmisoikeuksien puolustaja kaikessa toiminnassaan.

Tästä syystä Soinin luottamuksesta perjantaina 21.9. äänestettäessä on epäluottamuksen osoitus ainoa vastuullinen teko. Näin äänestäessään kansanedustaja osoittaa olevansa Suomen valtion linjan kannattaja ja ihmisoikeuksien puolustaja.

2010-2014 maailmassa tehtiin vuosittain noin 56 miljoonaa raskaudenkeskeytystä (niin turvallisia kuin vaarallisia).

Noin 25 miljoonaa aborteista vuosittain on vaarallisia, näistä liki kaikki tehdään kehittyvissä maissa.

Näistä mainituista vaarallisista aborteista 8 miljoonaa tehdään erittäin vaarallisissa, usein hengenvaarallisissa, olosuhteissa.

Noin puolet vaarallisista aborteista tehdään Aasiassa.

Kolme neljästä abortista Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa on vaarallisia.

Kuoleman riski vaarallisen abortin komplikaatioihin on suurin Afrikassa.

Joka vuosi 4.7-13.2% äitiyskuolemista liittyy vaaralliseen aborttiin.

Noin 7 miljoonaa naista joutuu vuosittain sairaalahoitoon vaarallisen abortin takia.

Vuosittain vaarallisten aborttien komplikaatioiden hoitokulujen on arvioitu olevan 553 miljoonaa USD.

Lähes jokainen aborttikuolema tai abortista johtuva vammautuminen olisi ehkäistävissä seksuaalikasvatuksen, tehokkaiden ehkäisymenetelmien käytön, sekä turvallisen, laillisen abortin avulla, sekä komplikaatiot tehokkaasti hoitamalla. (WHO 2018)

Kuva: Marcello Moura /Freeimages.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s