Citybloggari testaa: Miten Lapinjärven kyläraitti taipuu kaupunkilaiseen chillaukseen?

Lapinjärven maanantai on harmaa, pilvet viistävät puiden latvoja ja välillä sataa tihuttaa. Citybloggarille tämä olisi täydellinen päivä käydä kahvilla, kirpparilla ja kääriytyä lukemaan jotain hyvää, siis chillata.

Hupaisa ja toistuva kaupunkiasumisen puolesta esitettävä argumentti on kaupungeista löytyvä elävä kahvilakulttuuri. Siis mahdollisuus unohtua tunneiksi mukavaan kahvilaan katselemaan ohikulkevaa ihmisjoukkoa, tekemään etätöitä, epätoivoista runokirjaprojektia tai mitä nyt kukakin tekee.

Ja ne kirpparit, päämäärätön haahuilu, heräteostoksena taas ruosteinen kahvipurkki ja ruma kaitaliina. Semmmoisesta kun me kaupunkilaiset tykätään.

Testissä tänään siis, taipuuko Lapinjärvi chillaukseen.

Puolisoni halusi, että käydään kahvilla Pukarin Paronissa. Hän kertoi sen olevan yksi Suomen käydyimmistä paikoista, suosituimmista matkakohteista, huoltoasema-ravintola-grilli-kauppakeskus! Räpsyttelin silmiäni hämmentyneenä. Lähdimme Pukarin Paroniin.

Olin oikein vaikuttunut isosta PYSÄHDY-kyltistä rakennuskompleksin katolla. Sama teksti minulla on työpaikan tietokoneen näytön reunassa sinitarralla kiinnitettynä. Pysähdy, hyvä ihminen ja ala elää! Ihanan chillliä. Sisällä Paronissa ei sitten kuitenkaan chilli meno jatkunut. Söimme sämpylät ja kupit kahvia. Pelasin rahakoneessa 2 euroa voittamatta mitään.

20170724_125053

Paroniin matkalla olimme ohittaneen kutostien varressa Annas Antik-nimisen paikan. Nopsa googletus kertoi, että kyse on kahvilasta, josta löytyy myös kirppis, antiikkimyymälä ja käsitöitä. Aikalailla täydellisen chilliä.

Annas Antik oli juuri sitä, mitä konsepti lupasi. Alakerran kahvila ja yläkerran kirppis yhdistettynä saksalaisiin elintarvikkeisiin, koriste-esinemyyntiin ja talonpoikasantiikkiin on erikoinen kombo, mutta erinomaisen viihtyttävä sadepäivän ohjelma.

Yläkerran kirppikseltä löytäisi todennäköisesti aareita, jos keräisi vanhaa Arabiaa tai Lomonosovin posliinieläimiä. Yhdestä esineestä olen erittäin vaikuttunut. Harrastan tanskalaisia tv-sarjoja ja viimeviikon Antiikikaksintaistelu-ohjelmassa näytettiin tanskalainen tiikkinen jääpalaastia. Sen hinnaksi arvioitiin useita satasia. Nyt sellainen makaa Annas Antikin yläkerrassa. Käykää nyt joku poimimassa pois!

IMG_20170724_140643_818

Hyvän kirpparikokemuksen jälkeen kaarsimme takaisin kirkonkylälle ja suuntasimme kirjastoon. Kirjastossa oli tarkoitus allekirjoittaa residenssisopimus ja niin tehtiinkin. Toivon, että ehdin kirjoittaa kirjastosta vielä viikon aikana ja pääsisin perjantaina tutustumaan sen yhteisötoimintaan, joka käynnistynee silloin lomien jälkeen. Vaikutti nimittäin poikkeukselliselta jo pelkän lyhyen esittelyn perusteella.

Taas kun olimme kirjastosta poistumassa näimme raitin varressa kivannäköisen kahvilan Cafe Monican, jonka edustalla oli vinkeitä maahan maalattuja räsymattoja ja muuta kiinnostusta herättävää.

Kahvila oli viihtyisä, trendikkäästä vanhoilla huonekaluilla sisustettu. Paikalla oli anniskeluoikeudet ja tarjolla näkyi olevan naapuripitäjän Malmgårdin oluita. Tyydyimme tällä kertaa kahviin ja lohileipiin. Kahvila oli sellainen, jossa voisi ehkä istua pidemmäkin aikaa. Ehkä etätöitä tehden, ehkä vain haaveillen ja ulos tuijotellen.

20170724_182524

Chillauspäivän kruununa tulee syventyminen hyvään luettavaan. Kirjastonjohtaja Iriksen avustuksella minusta tuli Lapinjärven kirjaston kirjastokortin omistaja ja lainasin heti ensimmäisen kirjan. Jani Toivolan kirjan lukemiselle olen yrittänyt löytää koko vuoden sopivan, rauhallisen hetken. Nyt se on koittanut, ehkä odottamattomimmassa paikassa, Lapinjärvellä chillauspäivän päätteeksi.

Voiko Lapinjärvellä siis chillata? Näyttäisi voivan.

 

 

2 Comments Lisää omasi

  1. Minna r sanoo:

    Lapinjärvi alkaa kuulostaa entistä enemmän paikalta, jossa pitäisi poiketa!

    1. Miila sanoo:

      Vierailu kannattaa! 😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s