Lapinjärvi, pystytkö siihen? Voiko ajatus maallemuuttamisesta muuttua mahdolliseksi?

”Mä en ikinä muuta maalle.”

Olen antanut itselleni tällaisen lupauksen, en vain muista, koska tai missä. Oliko se opiskeluaikoina, kun tein lääkärikeikkaa pikkuisissa maalaiskunnissa, niin pienissä, että potilaista joka kolmannella oli sama sukunimi ja niin kaukaisissa, että iltapäivälehdet myytiin kaupoissa puoli viikkoa vanhoina. Vai oliko se valmistumisen jälkeen, kun ehdin asua eri mittaisia aikoja pienehköissä kaupungeissa ja kokea syvää ulkopuolisuutta sisäänpäin lämpiävissä yhteisöissä.

Joskus näin olen päättänyt, itselleni luvannut ja nyt lähden tätä ajatustani haastamaan. Tosin jonkun teistä mielestä saatan nytkin asua maaseudulla, onhan tämänhetkinen kotikaupunkini vain 35.000 asukkaan Kerava ja sen sijainti kauhistuttuvat 30 kilometriä Helsingistä, kaukana Kehä kolmosista.

Yritän nyt viikon ajan eläytyä pikkukunnan asukkaaksi, lapinjärveläiseksi. Viime keväänä ystäväni bongasi netistä haasteen, jossa etsittiin citybloggareita kokemaan Lapinjärvi, muuttamaan kesäviikoksi maalaisresidenssiin järven rannalla ja raportoimaan kokemuksesta sosiaalisessa mediassa. Meitä bloggareita valittiin kourallinen ja olen yksi onnellisista. Laukut on nyt pakattu ja kohda lähdemme koko perheen voimin kutostielle ja kohti Lapinjärveä.

Viikko on tietenkin liian lyhyt aika yrittääkään oikeasti tuntea, miltä tuntuisi muuttaa maalle liki kymmenen kaupungissa vietetyn vuoden jälkeen, mutta pyrin kuitenkin siihen. Miten onnistuisi autottoman Helsingissä töissä käyvän ihmisen elo vajaan 3000 asukkaan kunnassa, reilun sadan kilometrin päässä Kolmen Sepän patsaasta ja Stockmannista? Mitä voisivat olla ne ulottuvuudet, jotka saisivat luopumaan kodista ruokakaupan, juna-aseman ja lentokentän naapurissa ja muuttamaan maalle?

Postailen havainnoistani tänne blogiin ja/tai muihin somekanaviini päivittäin. Tule seuraamaan ja kommentoimaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s