Mitä seuraavaksi?

Pian kaksi viikkoa sitten istuimme Keravan vasemmiston jengillä Bar Royalissa ja päivitimme puhelinten ja tietokoneiden näyttöjä parin sekunnin välein.  Hetki kello 20 jälkeen ilmestyivät ennakkoäänestyksen tulokset. Sain 101 ääntä ja oli heti selvää, että läpi mentiin. Illan mittaan äänimäärä kasvoi ja päätyi 253 ääneen, joka piti myös tarkastuslaskennassa.

Jouduin muistuttamaan itseäni illan mittaan monta kertaa hengittämään. Tunteet laukkasivat laidasta toiseen ilosta hämmennykseen, helpotuksesta jännitykseen. Oli voimakas kokemus siitä, että jokin on muuttunut ja olen uuden elämänvaiheen äärellä.

253 ääntä on aivan järjetön tulos. Se on oman ryhmäni toiseksi suurin äänimäärä, suurimmanhan sai odotetusti Pia Lohikoski, Keravan äänikuningatar ja kolmanneksi eniten koko kaupungissa ääniä saanut.

253 on kymmenneksi eniten ääniä koko Keravalla. Taakse jäivät monet kuntapolitiikkakonkarit, kuten aiempi hallituksen puheenjohtaja. 253 on uskomaton suoritus henkilölle, joka on suhteellisen tuore keravalainen ja nimenä  tuntematon.

253 ääntä on myös vahva mandaatti kuntalaisilta. Ryhmämme pitämillä kiitoskakkukahveilla aiemmilta telttapäiviltä tutun keravalaisen sanoin ”Ole vahvana terveysasiossa ja pidä nuorten puolta, siksi minä sinut sinne äänestin.” Lupasin näin tehdä. Samoilla kiitoskahveilla tapasin pariskunnan, joka kertoi äänestäneensä vasemmistopuoluetta viimeksi 70-luvulla. Samanlaisia äänestäjäloikkareita tapasin vaalikampanjan aikana useita – tämä on viesti, selvä toive siitä, että muutosta halutaan – voisi puhua jopa protestiäänistä. Otan tämän luottamuksen vakavasti vastaan.

Kahden viikon aikana olen kuljettanut lupaamani korvapuustikuormat Jengaan ja Nuorten Taloon, näille erinomaisille nuorten palveluille. Olen viimein saanut tehtyä monen kuukauden rästityöt pihamaalla ja kotona, nukkunut paremmin kuin viikkoihin ja viettänyt aikaa läheisten kanssa.

Nyt vähitellen on käynnistynyt vaalien jälkeinen työ. Valtuustokokouksien päivämäärät on merkitty kalenteriin loppuvuoden ajalle. Olen ryhmäni kakkosneuvottelijana niin kutsutuissa paikkaneuvotteluissa, eli neuvottelusarjassa, jossa jaetaan valtuuston, hallituksen, lautakuntien ja jaosten puheenojohtajuudet sekä lautakuntapaikat puolueiden kesken. Ykkösneuvottelijamme on luonnollisesti Pia.

Keravan Vasemmiston mielestä paikat tulee jakaa vaalituloksen mukaisesti, eli kuntalaisten valintaa kunnioittaen. Neuvottelut jatkuvat varmuudella pitkälle toukokuulle. Pidämme itsestään selvänä, että Vasemmiston Keravalla saama vaalivoitto, peräti +4,2 %, ja kaksi uutta valtuustopaikkaa, täytyy näkyä selvästi puheenjohtajuuksissa ja varapuheenjohtajuuksissa. Emme aio tinkiä tästä yhtään.

Pyrin blogissa kertomaan kuulumisiani säännöllisesti. Minuun saa ja pitää olla yhteydessä sinulle sopivimmalla tavalla. Yhteystietoja löytyy esimerkiksi täältä tai voit laittaa viestiä somekanavien kautta.

Kuva: Ilker /Freeimages.com

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s