Miksi vaalikampanjani slogan on tällainen ja mitä se edes tarkoittaa?

Kampanjallani on niin pitkä ja monimutkainen slogan, että media-ammattilaiset varmasti yökkivät kauhusta. Slogan menee näin:

”Jokaisella on oikeus olla paras versio itsestään”. Trendikäs slogan olisi varmaan jokin ”Työtä ja oikeudenmukaisuutta”, mutta minä valitsin kampanjan kärjeksi tämän, sillä se on ajatuksena minulle tärkeä.

Kuulin lauseen ensi kerran vuosi takaperin jonkin työhöni liittyvän projektin yhteydessä. Ihastuin siihen heti. Jokaisella on oikeus kasvaa, kehittyä ja olla paras versio itsestään.

Slogan saa minut ajattelemaan lasta, joka syntyy perheeseen, jonka lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset tukea lapsen kasvua. On ongelmia työllisyyden, mielenterveyden ja vanhemmuuden haasteiden kanssa. Tai mietin nuorta, joka putoaa peruskoulun jälkeen opintojen ulkopuolelle ja on vailla näkymää tulevaisuuteen. Heilläkin olisi oikeus olla paras versio itsestään – meidän palvelujärjestelmämme täytyy heidät löytää ja tukea heidän kasvuaan kohti ehjää nuoruutta ja aikuisuutta.

Slogan on myös niille vanhemmille, jotka haluaisivat olla parempia kasvattajia lapsilleen, mutta arki vie voimat. Tai se voisi olla slogan aikuiselle, joka jää työttömäksi ja alkaa etsiä itseä uudelleen. Mitä kaikkea minusta voisi tulla, mitä voisin olla?

Sloganilla ajattelen myös heitä, jotka kokevat kuuluvansa marginaaliin ja vähemmistöön, oli sitten kyse sairaudesta, vammaisuudesta, sukupuoli-identiteetistä tai seksuaalisesta suuntatumisesta. Yhdenvertaisuuden nimissä, meillä kaikilla on oikeus olla näkyviä, aktiivisia ja parhaita versioita itsestämme ilman pelkoa syrjinnästä.

Ajattelen, että toimiva kunta, sen hyvät palvelut, auttavat meistä jokaista kasvussa kohti parasta versiota itsestämme. Se ennaltaehkäisee ongelmia ja tukee ja ohjaa kohti rauhallisempia vesiä. Se nostaa takaisin veneeseen veteen pudonneet ja auttaa seilaamaan kohti lähintä rantaa.

Kunta tunnistaa ne perheet, jotka tarvitsevat tukea lapsen kasvatukseen. Ehkäisee nuorta katomasta opintojen ulkopuolelle. Se kuntouttaa ja auttaa takaisin työelämään sieltä pudonneet. Se on lähtökohtaisesti meidän kaikkien kunta, jossa jokaisella on lupa kukoistaa.

Sitä on ideaalikuvani kuntasta, kuten Keravasta. Sitä kohti minä haluan kotikaupunkiani kehittää.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s