”Jos sä kerran oot lääkäri, mikset sä oo kokoomuksen jäsen?”

Otsikon kysymyksestä on myös pari muuta variaatiota: ”Eikö kaikki lääkärit kannata kokoomusta?” ja ehkä vielä suositumpi ”Tuo sun puoluevalinta on kyllä ammattiisi nähden aika erikoinen.”

Tämän kysymyksen saan kuulla aina, kun uusia ihmisiä tapaan.

Ketähän yllä oleva loukkaa enemmän, lääkäreitä vai kokoomuslaisia? Kysehän on stereotypiasta, jonka mukaan lääkärikuntaa kiinnostaa lähinnä oma etu ja suuret tulot, mikä tekisi heistä kokoomuslaisen karikatyyrin.

Tänä päivänä aika harva kohtaamaani lääkäri ylläolevan kuvauksen täyttää. Kun koulutan lääkäriopiskelijoita, voisi yleisö olla mistä tahansa humanistisesta tiedekunnasta. Kutimet kilkuttavat ja kysymykset ovat aidosti pienen ihmisen hädästä huolehtivia.

Minä olen vasemmistolainen, koska se ideologiana on ainoa, jonka takana on helppo seisoa niin naisena, kuntalaisena kuin lääkärinä.

Lukekaapa, miten Vasemmiston periaateohjelma alkaa: Vasemmiston tavoitteena on vapauttaa ihmiskunta sodasta, sorrosta, puutteesta ja eriarvoisuudesta. Vertailun vuoksi Kokoomuksen periaateohjelman ensimmäisen lause: Kokoomuksen tavoitteena on omasta ja toisten elämästä vastuuta kantavien ihmisten yhteiskunta siten, että jokaiselle mahdollistetaan hyvän elämän edellytykset. Oleellista on marssijärjestys – oma etu ensin, sitten muut.

Trump teroitti ohjusohjelmansa Pohjois-Koreaa ja Irania vastaan, eriarvoisuus Suomessa kasvaa, leikkauspolitiikka ottaa heikoimmilta, nuorista kaikki eivät osaa lukea peruskoulusta päästyään ja elinajanodote vaihtelee Suomessakin useita vuosia sen mukaan, mistä metallista tehty lusikka suussaan syntyy. Tässä maailmassa kestävää ei ole oman edun pönkittäminen ja kermojen kuorinta. Siksi Vasemmistoliitto.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s