Miksi ihmeessä haluan mukaan kuntapolitiikkaan?

Tein päätöksen lähteä kuntavaaliehdokkaaksi viime syksynä. Se oli pitkän pohdinnan tulos ja tuntui lopulta oikealta päätökseltä. Pikkuhiljaa kerroin suunnitelmastani luottoihmisille. Reaktiot olivat pääasiassa hyvin kannustavia – ”no vihdoinkin!”, mutta odotetusti myös hämmästelijöitä löytyi.

Hämmästelijät miettivät, miksi kukaan haluaa uhrata vapaa-aikansa ensin kampanjoidessa ja jos tuuri käy ja tulee valituksi, istua illat hiuksia repien lautakunnissa tai valtuustossa vängäten liikenneympyröistä ja uimahallien remontoinnista. Tai kuka haluaa vapaaehtosesti ottaa vastaan kurjaa palautetta, vaikka on parhaansa antanut ja kaikkensa yrittänyt?

Yritän vastata.

14 vuotta lääkärinä erilaisissa työpaikkoissa sairaaloista terveyskeskuksiin, neuvoloista järjestöihin on opettanut minulle paljon. Se on opettanut kunnan merkityksestä hyvinvoinnin rakentajana ja turvaajana. Olen oppinut arvostamaan opettajia, kouluterveydenhoitajia ja lastensuojelun työntekijöitä yhteisissä työtehtävissämme.

Olen nähnyt lukemattomat kerran vierestä, kun palveluiden riittämättömyys, henkilöstön puuttuminen ja uupuminen johtaa siihen, ettei lapsi perheineen saakaan tarvitsemaansa apua ajoissa. Lastensuojelulaitoksissa ja nuorisopsykiatrian osastolla olen nähnyt, miten varhaisen tuen puuttuminen on johtanut tarpeeseen saada pitkäkestoisia, kalliita ja nuorelle hyvin raskaita korjaavia toimia, kuten sijoittamisen kotoa pois tai pitkää sairaalahoitoa.

Oma poliittinen aktiivisuuten alkoi vajaa 10 v sitten. Se ajoittui samaan ajankohtaan, kun olin töissä nuorisopsykiatrialla lääkärinä ja kohtasin päivittäin monia nuoria perheineen. Lääkärin työ on aitiopaikka aistia yhteiskunnan kuulumisia ja varsinkin nuorisopsykiatrialla havaitsi nopeasti hyvinvoinnin epätasaisen jakautumisen ja kuntapalveluiden heikkouden auttaa tukea tarvitsevia.

Pian 9 vuotta olen toiminut sosiaali- ja terveysalan järjestössä asiantuntijalääkärinä. Olen ollut mukana kehittämissä toimintaohjelmia, kommentoitoinut lakiluonnoksia, kouluttanut tuhansittain kunta-alan ammattilaisia, olen kirjoittanut mielipiteitä ja blogeja, istunut Aamu-Tv:sä ja A-Studiossa – kaiken tarkoituksena parantaa kuntapalveluiden toimivuutta ja nuorten hyvinvointia.

Viime kesänä tein päätöksen. Haluan mukaan kuntapolitiikkaan, sillä se on suorempi tie jatkaa kohti tavoitettani – kohti yhteiskuntaa, jossa hyvinvointieroja ei ole ja jokaisella on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä parhaaksi versioksi itsestään. Halua oppia ymmärtämään, miten kunta toimii ja miten päätöksiä tehdään.

Minulla on osaaminen ja asiantuntijuus, on motivaatio ja rautainen tahto. Poliittista kokemusta ei ole, mutta uskon tämänkin taidon oppivani, sillä olen oppinut ja ottanut haltuun suuria kokonaisuuksia ennenkin.

Kokemukseni toisi asiantuntijuutta lisää Keravan valtuustoon ja inhimillistä lempeyttä päätöksen tekoon. Toivottavasti voit tulla rinnalleni ja toteutetaan tämä tavoite yhdessä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s