Lapsen oikeudet toteutuvat vain lasta kuulemalla

Kirjoitin mielipidekirjoituksen 9.11.2016 Keski-Uusimaa-lehteen. Päiväkotien sulkemispäätös herätti pohtimaan, toteutuuko lapsivaikutuksen arviointi kuntapäätöksen teossa ja kuultiinko tässä suoraan lasten ja heidän perheittensä arkeen vaikuttaman päätöksen yhteydessä kohdehenkilöitä itseään. Siis lapsia.

Ylipäätään kunnassa lasten ja nuorten kuuleminen on vähäistä. Heillä on kuitenkin paras asiantuntijuus siihen, millaisisa kuntapalveluita he tarvitsevat, millainen on heidän unelmakuntansa. Ylikäveleminen ja ohikatsominen vähentää nuoren kokemusta siitä, että hän on arvokas kuntalainen. Osallisuus, mahdollisuus vaikuttaa itseä koskivien päätösten tekoon vähentää syrjäytymistä.

15053171_10153885741728414_981392984_o

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s